Poradna Matrace


Autor: HANA | Vloženo: 10.11.2013 000 09:52 | Témata: Poradna Matrace

HANA

HANA

Tropico calipo x tropico fox?

rozdíly týkající se kvality.

  • Postele - Ložnice

    Postele - Ložnice

    10. listopadu 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    obě matrace jsou velmi kvalitní, nedá se říci, že jedna by byla lepší než druhá, ale každá má jiné vlastnosti, takže doporučuji vybírat podle osobních preferencí.

    Matrace Fox 24 je ve výšce 24 cm oproti Calipu tvrdší díky vysoké vrstvě pevné pěny Flexifoam (modrá). U Fox 24 s rovnou paměťovou pěnou "Classic" je pocitově cítit lepší tvarovatelnost a "práce" paměťové pěny pod zátěží. U verze "Wellness" s nopkováním není pocit z paměťové pěny tolik "intenzivní" a oproti verzi "Classic" s rovnou paměťovou pěnou je ještě mírně pocitově tužsí = máme vyzkoušeno na prodejně dle zkušeností našich zákazníků. Výhodou Fox 24 je bio paměťová pěna z přírodních olejů, která je vhodná i pro alergiky, dále zvýšená nosnost do 135 kg a záruka 6 let. Matrace je oboustranná, paměťová pěna na jedné straně, pěna Flexifoam na druhé straně. Opět dle zkušeností našich zákazníků pocitově do váhy cca 70 kg zákazníkům matrace připadá spíše tvrdá, váhovým kategoriím 80-100 kg středně tuhá a 100 - 135 kg střední.

    Matrace Calipo je oproti Fox24 o něco měkčí a celkově se více tvaruje pod zátěží, má paměťovou pěnu na obou stranách (měkčí a tvrdší strana) a má ložné plochy profilované do 7-mi zónové anatomické profilace - pro každou tělesnou část je paměťová pěna tvarována do jiných nopků - vyšší a měkčí nopky pod rameny pro pohodlný spánek na boku, nižší a pevnější pod bedry atd... Při požadavku na středně tuhé lůžko tato matrace na naší prodejně vyhovuje uživatelům do cca 90 - 100 kg, od 100 kg výše zákazníci uvádí, že je matrace spíše střední až mírně měkčí. Nosnost matrace je 130 kg, záruka 5 let, výška 20 cm. Tuto matraci si v loňském roce vybrali lázně Velichovky SPA k testování a umístila se v testu na 1. místě (lázně se specializují na léčbu pohybového ústrojí).

    Takže závěrem pokud preferujete spíše pevnější lůžko vhodné i pro alergiky, je spíše vhodný Fox 24. Pokud by Vám vyhovovaly vlastnosti matrace Fox 24, ale chtěla byste ji spíše ve střední tuhosti, doporučuji ji ve výšce 20 cm = Fox 20.
    Pokud preferujete středně tuhé lůžko, které se dobře přizpůsobuje zátěži a více se tvaruje, je spíše vhodné Calipo.

    Budete-li mít jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit.

    S přáním příjemného víkendu,
    Věra Štětinová Postele-Loznice
    www.postele-loznice.com
    [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.