Poradna Matrace


Autor: | Vloženo: 31.01.2012 000 15:05 | Témata: Poradna Matrace

Jakou hodnotou se oznacuje tvrdost matrace?

Dobrý den,vybírám matraci,nejlepe pro dva,klasických rozměrů,abych ji mohla později dát do nové postele.Uprednostňuji však matrace dost tvrdé,můžete mi, prosím,poradit?Nabídnout?Děkuji předem za váš čas.matejkova

  • Dostálek

    Dostálek

    31. ledna 2012

    Dobrý den,

    většinou se jedná o označení 1 - 4 tvrdosti. přičemž 4 se většinou ani nedělá (je to beton).

    Také záleží na hmotnosti a použitém roštu.

    V případě zájmu pošlete e-mail a mohu vám zaslat nabídku akčních setů
    za zvýhodněné ceny.

    S pozdravem Dostálek

    www.sednisi.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • 31. ledna 2012 - Oficiální zástupce obchodu ID POINT CZECH

    Dobrý den, tvrdost a pohodlnost matrace je vnímána každým člověkem odlišně a co může být příjemné pro mne a co nazvu jako tvrdou matrací, to v důsledku může být pro vás naprosto tvrdé a nevyhovující. To jen na začátek ... V jednoduchosti lze však stanovit kritéria důležitá pro výběr vhodné matrace asi takto:

    Každá dnešní moderní matrace je vyrobena z tzv. "studených pěn" různých výrobců. Vždy je tvořena "jádrem" tedy prostřední nosnou vrstvou a dále jednou, avšak častěji dvěma svrchními vrstvami. Tyto horní vrstvy dávají matraci její vlastní pohodlnost, komfort a funkčnost. Tímto může být matrace předurčena pro děti, dospělé, či speciálně pro dlouhodobě ležící osoby ap. To je účel svrchní vrstvy. Naopak prostřední, tedy nosná vrstva zaručuje pevnost, tuhost a dlouhodobou výdrž a životnost. Tedy již z laického hlediska je zde patrné, že pokud bude střední vrstva o síle např. 10cm, a porovnáte životnost v závislosti k tomu, zda na matraci spí např. 60 kg žena, či 120 kg muž, je jasné, že k "únavě materiálu" dojde dříve pod váhou muže ....

    Z vlastní praxe víme, že i velmi drahá matrace má svoji životnost, avšak dobu funkčnosti posunuje mnohem dál než "levné" výrobky. Pokud tak v obecné rovině mohu doporučit, měla by jste si vybírat dnes z matrací, které mají větší výšku nosné vrstvy a tím vám i samotná matrace vydrží mnohem déle. Samozřejmě je platné pravidlo, čím vyšší nosná středová vrstva, tím "tvrdší" matrace. Velmi obecně lze i říci, že čím tvrdší matraci máte, tím k menší deformitě při vlastním zatížení dochází a tím i vlastní matrace vydrží déle. Bohužel to je zase na úkor pohodlí i když vlastní komfort přeci jen zajišťuje svrchní vrstva matrace.

    Z našich výrobků bych Vám dle mého úsudku doporučil na výběr buďto zdravotní matraci ROMA v celkové výšce alespoň 18 cm, která patří k těm tvrdším, nebo zdravotní matraci PARMA v celkové výšce alespoň 21 cm. Tato je o něco měkčí variantou vhodnou i pro starší občany, jelikož svrchní vrstva je z tzv. "líné pěny", takže se budete při spaní cítit jako v bavlnce.


    http://www.idpoint.cz...

    http://www.idpoint.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.